joi, 9 aprilie 2009

Conceptie de indragostit orbeste


Dragostea. . . este chioara pentru unii si oarba pentru altii. Ai putea fi tentat sa crezi ca daca nu e oarba, inseamna ca nu e dragoste. Este, dar e distructiva. Pentru ca dragoste oarba nu inseamna a iubi o persoana indiferent de ce defecte are, inseamna a iubi o persoana, nevrand sa-i vezi deloc defectele. Si iti dai seama ca e distructiva abia atunci cand persoana iubita nu mai este langa tine si constati ca te-a lasat in mijlocul unei balti cu apa murdara si statuta, plina de noroi si peste tot in jurul tau sunt numai gunoaie. Dragostea este oarba pentru unii atunci cand refuza cu desavarsire sa vada fiinta de langa exact asa cum este, invaluind-o intr-o aura de zeitate la care se inchina ca la o icoana si ii suporta, ii accepta si isi insuseste toate parerile si convingerile ca fiind ale sale, ajungand sa creada ca acesta este de fapt si felul sau de a gandi. Brusc isi pierde personalitatea, rationamentul, prietenii. Pentru ca se schimba la 360 de grade. Daca se intampla asta, inseamna ca persoana mult iubita te manipuleaza voit, desi nu face niciun semn care sa tradeze acest gest. Si astfel tu plutesti pe un norisor in lumea ta, considerand ca totul e mai mult decat OK. Ei bine, nu e chiar asa.
Dragostea nu consta in a sta in c***l acelei persoane non-stop si a-i face mereu pe plac. Si acum vei interveni, spunand ca: "Dar nu stam mereu impreuna! Abia daca ne-am mai vazut zilele astea, adica na, nu prea a avut chef, dar e OK, inteleg. . ." Hai sa-ti vand un pont sau mai bine, ti-l dau pe gratis: cand cineva iti spune ca
nu are chef sa va vedeti, iar atunci cand iesiti are pata pusa pe tine, nu ii convine nimic, isi da ochii peste cap, ii displace absolut tot la tine in acea zi, de la cum te-ai imbracat la cum stai pe scaun, inseamna ca ceva nu este in regula. Iar daca intrebi ce are si iti spune: "Nimic" si observi ca in prezenta ta se agita fara rost, este si mai clar ca se intampla ceva in relatia ta. Daca te iubeste, de ce faptul ca se afla in compania ta o/il enerveaza ? Nu te mai gandi ca poate are o zi proasta, cu totii avem, dar nu ne descarcam pe cei dragi si, mai ales, le spunem motivul pentru care suntem nervosi.
Este mai bine sa fii chior in dragoste, pentru ca asa poti vedea si cunoaste persoana pe care o iubesti, esti constient(a) de defectele ei, reusesti sa creezi o relatie armonioasa bazata pe incredere (cu faptele de rigoare care ti-o dovedesc), discutii in contradictoriu (care sunt mai sanatoase decat un "Da iubi, facem cum vrei tu" spus mereu), sentimente reciproce (si ele bazate pe fapte).
Nu lua iubirea s-o transformi intr-un ideal creat de tine, pe ce ai vazut tu in filmele siropoase. Iubirea este armonia, iar armonia inseamna echilibru si echilibrul este si bine si rau. Nu te stradui sa accepti orice intr-o relatie , pentru ca asa crezi tu ca e bine, ca poate asa va fi armonie. va fi o armonie falsa pe care tu nu ai cum sa o vezi, pentru ca esti orbit. Macar deschide un ochi sa vezi cum stau lucrurile, poate ii vei deschide apoi pe amandoi, uimit(a) fiind de ceea ce vezi sau ii vei inchide la loc, ingrozit(a) fiind de ceea ce vezi. Pentru ca indiferent de ce vei vedea, lucrurile nu sunt atat de roz pe cat le credeai.

"Fiind baiet femei cutreierai

Si te culcai ades sub sanul lor,
Iar bratul drept sub fund tu ti-l puneai

S-auzi cum ea geme-ncetisor

Un geamat lin trecea din geam in geam

Si un miros venea in dormitor.

Astfel ades tu nopti intregi ai mas

Bland inganat de-al gemetelor glas."

(adaptare dupa prima strofa din "Fiind baiet paduri cutreieram" al lui Eminescu, in speranta ca maine. . . vei avea ambii ochi larg deschisi, ca un lemurian) .

Un comentariu:

^_^ spunea...

Nenea poate spui si subiectu SPAMERE )) Click-stanga delete ar trebui but anybody has to live , wright?
*bine ca dai si mailu si adresa de site , eu care vroiam adresa de locuinta a bunicii tale damn ...